Sven klaar voor Wereldbeker in Valkenburg

Ondanks zijn forfait voor de Kermiscross van Ardooie wegens een gezondheidsdipje, is Sven klaar voor de eerste wereldbeker, morgen in Valkenburg. “Ik deed 100 kilometer achter de brommer”, klinkt het bij Sven.

Op Twitter maakte Nys donderdag bekend dat starten in Ardooie een utopie zou zijn. Even later bleek de juiste diagnose bekend: “Ik had een kortstondige verstoring van mijn evenwichtsorgaan.” De Kannibaal uit Baal voegde er nog aan toe dat starten in Valkenburg geen probleem zou moeten zijn.

Vrijdag zat Sven dan opnieuw op de fiets. Hij trainde 100 kilometer achter de brommer. “Zaterdag boots ik nog een cross na”, vertelt Sven, die de techniek wel vaker gebruikt omdat hij op de tweede crossdag meestal beter presteert.

Ook coach Paul van den Bosch heeft er alle vertrouwen in dat zijn poulain zondag klaar zal zijn voor de wereldbeker. Zaterdagmorgen stuurde hij deze tweet de wereld in:

[tweet https://twitter.com/coachvdb/status/523390303915753472 hight=’200′]

De Wereldbeker in Valkenburg wordt zondag live uitgezonden vanaf 15u00 tijdens Sporza op Canvas.

Niels Timmermans

Al vanaf z'n 7 jaar wilde Niels Timmermans niets liever dan journalist worden. En als dat dan nog gecombineerd wordt met z'n grootste passie, de koers, doodgraag. Niels startte daarom in 2006 Nieuws Over Sven Nys, een nieuwswebsite over de Belgische veldrijder Sven Nys op. Sinds januari 2012 is hij tevens journalist voor het jongerenpersagentschap StampMedia. Ondermeer Chris Froome, Sep Vanmarcke en Jamie Cullum werden al geïnterviewd door Niels. Zijn artikels werden gepubliceerd op nieuwswebsites en in kranten zoals Deredactie.be, De Standaard, Het Nieuwsblad, Mo* en HLN