Wout Van Aert nu ook aan de leiding in Bpost Bank Trofee

Geen verrassingen in de allereerste manche van de Bpost Bank Trofee in Ronse. Wout Van Aert pakte zijn vijfde zege van het seizoen – vijf op vijf! – en is meer dan ooit de man van de seizoensstart.

In alle klassementen, inclusief de UCI ranking, staat de 21-jarige Van Aert momenteel aan de leiding. Alleen de Bpost Bank Trofee, een klassement op tijd en niet met punten, ontbrak nog in dat rijtje. In de eerste manche werd het vooral uitkijken naar Sven Nys, die na pech in Meulebeke een dag eerder gebrand was om Van Aert het vuur aan de schenen te leggen.

Wakkere Van Der Haar

Het startsein om de wedstrijd in Ronse open te breken werd gegeven door Nederlander Lars Van Der Haar. Hij zorgde voor afscheiding in het peloton, alleen Pauwels, Van Aert en wat later ook Nys konden komen aansluiten.

Het kwartet maakte elkaar in de wedstrijd het leven zuur en leverde slag om slinger kleine tempoversnellingen. De vier koplopers bleven echter altijd bij elkaar, tot de laatste ronde. Daarin drukte Van Aert het gaspedaal in. Het hogere tempo brak Nys en Van Der Haar zuur op en ook Pauwels kreeg het moeilijk. Pauwels beet uiteindelijk zijn tanden stuk op Van Aert.

“Er waren er drie te snel”

Een vijfde zege dus voor Van Aert, al kreeg die het zeker niet cadeau. Nys viel met een vierde net van het podium, maar kreeg slechts 11 seconden aangesmeerd. Zeker geen slechte prestatie, als je weet dat Nys de cross mee gemaakt heeft. Op Twitter keek Nys met een grappige analyse terug op de cross in Ronse:

En ook Wout Van Aert was meer dan tevreden met zijn mooie 5de overwinning:

 

Niels Timmermans

Al vanaf z'n 7 jaar wilde Niels Timmermans niets liever dan journalist worden. En als dat dan nog gecombineerd wordt met z'n grootste passie, de koers, doodgraag. Niels startte daarom in 2006 Nieuws Over Sven Nys, een nieuwswebsite over de Belgische veldrijder Sven Nys op. Sinds januari 2012 is hij tevens journalist voor het jongerenpersagentschap StampMedia. Ondermeer Chris Froome, Sep Vanmarcke en Jamie Cullum werden al geïnterviewd door Niels. Zijn artikels werden gepubliceerd op nieuwswebsites en in kranten zoals Deredactie.be, De Standaard, Het Nieuwsblad, Mo* en HLN