Geen zesde zege voor Van Aert, Nys mee op het podium

Lars Van Der Haar heeft de tweede manche van de Wereldbeker in Valkenburg gewonnen. Sven reed een sterke cross en pakte een mooie 3de plaats na Wout Van Aert.

Het is Wout Van Aert die al in de eerste ronde de gashendel opendraait. Gedreven door een mogelijke 6 op 6 slaat hij al meteen een bres. De enige die op het einde van die ronde zijn wagonnetje nog weet aan te pikken, is Lars Van Der Haar.

Vervolgens moet Van Aert zijn inspanningen bekopen, want hij moet de Nederlander laten gaan. Achter Van Aert klitten Nys en Pauwels samen tot een groepje dat snel in een trio zou veranderen wanneer het duo aansluiting vond met Van Aert.

Solo Van Der Haar

Van Der Haar is duidelijk de sterkste op het parcours van de Cauberg en al snel loopt hij een halve minuut uit. In de achtervolging krijgt Pauwels het moeilijk. Hij moet Van Aert en Nys laten gaan.

Van Aert en Nys strijden samen voor de tweede plaats, want Van Der Haar maakt er een ware solo van. Wanneer in de laatste ronde Sven een klein foutje maakt, is Van Aert gaan vliegen. Nys kan echter tevreden zijn, want hij mag na zijn laatste keer Cauberg mee het podium op.

In de stand voor de Wereldbeker verstevigt Van Aert zijn leiderspositie. Sven volgt op de voet op een tweede plaats.

Uitslag

1. Lars van der Haar (Ned) in 1u05’58”
2. Wout van Aert
3. Sven Nys
4. Kevin Pauwels
5. Julien Taramarcaz (Zwi)
6. Michael Vanthourenhout
7. Corné van Kessel (Ned)
8. Clément Venturini (Fra)
9. Diether Sweeck
10. Laurens Sweeck

Niels Timmermans

Al vanaf z'n 7 jaar wilde Niels Timmermans niets liever dan journalist worden. En als dat dan nog gecombineerd wordt met z'n grootste passie, de koers, doodgraag. Niels startte daarom in 2006 Nieuws Over Sven Nys, een nieuwswebsite over de Belgische veldrijder Sven Nys op. Sinds januari 2012 is hij tevens journalist voor het jongerenpersagentschap StampMedia. Ondermeer Chris Froome, Sep Vanmarcke en Jamie Cullum werden al geïnterviewd door Niels. Zijn artikels werden gepubliceerd op nieuwswebsites en in kranten zoals Deredactie.be, De Standaard, Het Nieuwsblad, Mo* en HLN