Van Aert speelt soloslim op Koppenberg, Nys geeft op

Geen 10de overwinning voor Nys op de Koppenberg. Van Aert was veel te sterk en overklaste alles en iedereen.

Taramarcaz maakt als eerste gebruik van de TV-publiciteit en draait op kop het veld in. Nys heeft z’n start volledig gemist, komt zelfs als 21ste door, maar zet die scheve situatie op het einde van de eerste ronde recht.

De bonificatieseconden gaan naar een overtuigende Van Aert en hij laat daarmee al aan de rest zien wie er het sterkst is.

In de derde ronde valt het stil en daar profiteren 2 renners van. Van Amerongen en Sweeck mogen even aan de kop van de wedstrijd baggeren.

Van Aert op en over iedereen

Nadien is het even afwachten tot de cross openbreekt. Wout Van Aert kan enkele ronden later niet meer wachten en draait de gas volledig open. Niemand kan volgen, ook de winnaar van de dag eerder, Lars van der Haar niet.

In de achtergrond scheiden zich twee groepjes met achtervolgers af. Pauwels en Van Der Haar spelen voor de tweede plaats, Nys en Meeusen knokken voor de vierde plaats.

In de laatste ronde slaat opnieuw het noodlot toe voor Nys. De ketting van de fiets wil niet meer mee en de Kannibaal van Baal moet opgeven. Het is de bevestiging van een trieste statistiek:

Van Aert wordt niet meer bijgehaald en zet iedereen op verdere achterstand in het klassement. Pauwels eindigt tweede, van der Haar derde.

Foto via Twitter: www.twitter.com/asschef 

Niels Timmermans

Al vanaf z'n 7 jaar wilde Niels Timmermans niets liever dan journalist worden. En als dat dan nog gecombineerd wordt met z'n grootste passie, de koers, doodgraag. Niels startte daarom in 2006 Nieuws Over Sven Nys, een nieuwswebsite over de Belgische veldrijder Sven Nys op. Sinds januari 2012 is hij tevens journalist voor het jongerenpersagentschap StampMedia. Ondermeer Chris Froome, Sep Vanmarcke en Jamie Cullum werden al geïnterviewd door Niels. Zijn artikels werden gepubliceerd op nieuwswebsites en in kranten zoals Deredactie.be, De Standaard, Het Nieuwsblad, Mo* en HLN