Sven pakt eerste zege in meer dan een jaar

Sven Nys heeft de veldrit in Hasselt naar z’n hand gezet. De eerste overwinning dit seizoen is ook meteen z’n eerste sinds meer dan een jaar.

Het zijn Sven, Kevin Pauwels en Tom Meeusen die al snel ervandoor gaan na de start van de GP in Hasselt. Het is nat en koud, maar daar lijken de heren geen last van te hebben.

Ook de finale wordt uitgevochten door het trio. Daarin trekt Nys aan het langste eind, voor Tom Meeusen en Kevin Pauwels.

Niels Timmermans

Al vanaf z'n 7 jaar wilde Niels Timmermans niets liever dan journalist worden. En als dat dan nog gecombineerd wordt met z'n grootste passie, de koers, doodgraag. Niels startte daarom in 2006 Nieuws Over Sven Nys, een nieuwswebsite over de Belgische veldrijder Sven Nys op. Sinds januari 2012 is hij tevens journalist voor het jongerenpersagentschap StampMedia. Ondermeer Chris Froome, Sep Vanmarcke en Jamie Cullum werden al geïnterviewd door Niels. Zijn artikels werden gepubliceerd op nieuwswebsites en in kranten zoals Deredactie.be, De Standaard, Het Nieuwsblad, Mo* en HLN